pontul zilei logo

Calculator Pariuri Rata Returnare

Calculeaza Rata Returnare
Optiune PariuCotaProbabilitate
51.3%
33.4%
21%
Total Probabilitati105.7%
Scoate Optiune Adauga Optiune
Rata Returnare & Profit Casa
94.3%5.7%

Calculator Pariuri Rata Returnare Explicatii si Detalii

Introduceti cotele pentru fiecare pariu pentru care faceti calculul!

Ce calculam cu acest calculator

Cu acest calculator calculam sansele de castig al unui bilet, fie el compus dintr-un singur pariu sau mai multe pariuri.

Calculatorul va arata sansele procentuale cat si sansele in format 1 / Cota. De exemplu un bilet cu cota 10, va avea sanse 1 din 10 sa fie castigator. Mai exact, in medie, odata la 10 bilete jucate acel bilet va fi castigator. Poate sa fie castigator, din prima, poate sa fie castigator la al 7 bilet, ceea ce este clar este ca in medie un bilet cu cota 10 va fi castigator odata la 10 bilete.

La un numar mic de bilete 2 - 3 bilete, pentru fiecare persoana in parte conteaza mai mult norocul decat statistica, dar cu cat jucati mai multe bilete, de ordinul sutelor si miilor, statistica devine din ce in ce mai exacta.

De exemplu poate castigi din prima un bilet cu cota 10, al doilea bilet jucat e foarte putin probabil sa fie iar castigator din prima, va iesi din a 5, a 7 oara, al treilea bilet poate fi castigator la al 15-lea bilet si tot asa. Cu cat joci mai multe bilete cu atat statistica devine mai exact. Deja cand ajungi la ordinul sutelor si miilor de bilete statistica are o abatere maxima de 2 - 3%.

Descriere detaliata calculator pariuri sanse de castig

In prima coloana avem numarul Pariului. P.1 P.2 etc.

In a doua coloana avem cota pentru fiecare pariu,cota 2 de exemplu.

In a 3-a coloana avem sansele de reusita pentru fiecare pariu in parte.

In a 4-a coloana avem sansele de reusita pentru toate pariurile combinate pana la pariul respectiv. De exemplu la pariul 2 cu cota 2 sansele pentru pariul individual sunt de 50% dar daca combinam si cu pariul precedent sansele sunt de 25% sa ne iasa biletul pana in acel punct.

Cum functioneaza pariurile

Explicand acest calculator vei intelege si cum functioneaza pariurile si de ce pariurile sunt pur matematica si mai exact statistica. Vei intelege de asemnea si de ce casele de pariuri vor fi pe profit intotdeauna. E pur si simplu matematica, numere si statistica.

Cota ne arata sansele de reusita

Cota este cea care ne arata sansele de reusita.

Exemplul 1. O cota de 2 inseamna ca avem sanse 1 din 2 sa castigam biletul sau 50%. Asta inseamna practic, ca in medie, odata castigam biletul odta il pierdem si tot asa.

Exemplul 2. O cota de 10 inseamna ca avem sanse 1 din 10 sa castigam biletul sau 10%. Asta inseamna practic ca vom castiga biletul, in medie, odata la 10 bilete jucate.

Exemplul 3. O cota de 100 inseamna ca avem sanse 1 din 100 sa castigam biletul sau 1%. Asta inseamna in practica ca vom castiga biletul, in medie, odata la 100 bilete jucate.

Exemplele pot continua tot asa.

Calculator pariuri te ajuta sa stii la ce sa te astepti

Acest calculator iti arata exact, matematic, la ce sa te astepti si care sunt sansele tale de reusita.

Intelegand cum functioneza acest calculator si pariurile sportive, poti aborda parurile mult mai rational. De exemplu daca ai un bilet cu cota de 50, e clar ca sansele tale sunt 1 din 50 (2%) si nici nu ai de ce sa fi surprins si poate enervat ca nu iese in 49 de cazuri din 50. Asta e matematica si statistica. Daca ar fi fost altfel nu ar fi avut cum sa existe casele de pariuri.

Cum fac profit casele de pariuri

Cotele am stabilit ca reprezinta sansele de castig.

Sa luam de exemplu clasicul 1 x 2. De exemplu 1 are cota 2 sanse de castig 50%, X are cota 3.33 sanse de castig 30% , iar 2 are cota 5 sanse de castig 20%. Toate insumate sunt egale cu 100%.

Casa de pariuri pentru a-si asigura un profit si astfel existenta, micsoreaza usor cotele. Cotele sunt mai mici dar sansele de castig par usor mai mari pentru fiecare optiune a unui pariu. De exemplu 1 are cota 1.95 51% sanse de castig, x are cota are cota 3 33% sanse de castig, iar 2 are cota 4.75 21% sanse de castig. Se observa astfel ca, casa are un profit de 5% indiferent de ce pariaza lumea.

Acelasi principiu se aplica la toate tipurile de pariuri pe care le ofera casa, sansele de castiga a tututor optiunilor pentru un tip de pariu nu trebuie sa fie mai mic decat 100%

Sunt si cazuri rare, la anumite case de pariuri, si tipuri de pariuri, cand sansele cotelor insumeaza fix 100%, deci si cotele sunt mai mari. Este o strategie de a atrage clienti de la alte case de pariuri. Dar casele de pariuri au grija sa recupereze la alte pariuri.

Pariaza responsabil

In fond nu e nimic rau in asta, sa faca casele de pariuri profit, pentru ca altfel nu ar fi avut cum sa existe in primul rand casele de pariuri daca nu faceau un profit si nu isi asigurau astfel existenta. Nu ar fi existat pariuri fara ca,casele de pariuri sa faca profit. Si nici noi nu am mai fi avut unde sa pariem.

Atat timp cat pariatul este tinut sub control si este un mod de distractie si relaxare in primul rand nu este nici o problema. Daca crezi ca pariurile iti acapareaza intreaga viata si interfereaza cu alte ramuri ale vieti tale, atunci e cazul sa le spui NU.

Cum sunt calculate sansele si cotele.

Sansele si cotele sunt calculate in functie de cum pariaza oamenii ca si masa de oameni. Casele de pariuri au calcule si statistici si stiu pentru fiecare eveniment in linii mari cum vor paria oamenii. Sansele si cotele sunt defapt aproximarea a cum vor paria oamenii in linii mari.

De exemplu la 1 x 2. 1 cu cota 2 sau 20% insemana ca din 1000 de persoane 50% adica 500 de persoane vor paria pe 1 cu o miza medie de 100 lei. x cu cota 3 sau 30% inseamna ca din 1000 de persoane 30% adica 300 de persoane vor paria pe x cu o miza medie de 100 lei. 2 cu o cota 5 sau 20% inseamna ca din 1000 de persoane 20% adica 200 de persoane vor paria pe 2 cu o miza medie de 100 lei.

Miza medie a fost aceeasi pentru toate cele 3 posibilitati. In practica aceasta difera usor pentru fiecare posibilitate dar casele de pariuri au formule de calcul ceva mai complexe decat exemplele noastre care le permite sa tina cont si de variatiile de miza pentru fiecare optiune in parte si sa isi asigure astfel profitul indiferent de ce se pariaza.

Casele de pariuri castiga intotdeauna

Cum am zis mai sus, casele ajusteaza cotele sa le iasa tot timpul o medie de vreo 5% la fiecare eveniment pariat. In cazul de mai sus la 1000 de persoane cu un pariu mediu de 100 de lei casei de pariuri ii iese 5000 de lei, indiferent de ce pariaza fiecare in parte.

Dupa cum ati observat cotele se modifica constant de-a lungul zilei. Nu cu mult dar se modifica, asta este in functie de ce pariaza lumea. Daca prea multi oameni si prea multi bani se duc pe una din optiunile unui pariu, de exemplu 1, atunci cota aceea scade, pentru a se asigura ca le iese profitul chiar daca iese 1.

Un avantaj dat de calculul cotelor si sanselor

Avantajul dat de acest mod de calcul fundamental al cotelor este ca acesta reprezinta o medie a ce pariaza marea majoritate. Cel putin teoretic daca tu cunosti mai bine un meci un eveniment si pariezi mai bine decat alti poti avea un mic avantaj statistic pe termen mai lung. Poti bate statisticile cu o usoara margine un 5%, 10%.

Acestea sunt exceptiile de la regula, marea majoritatea nu reusesc sa bata sansele si cotele si sunt constant la un randament de 90%, 95%, ceea ce insemana ca balanta lor este usor usor erodata pur si simplu de modul in care sunt facute cotele. E pura matematica e pura statistica pentru casele de pariuri.

Dar asta inseamna sa bati si ceea ce e cunoscut ca si "inteleptiunea populara" sau "intelepciunea maselor". Daca un numar mare de oameni pariaza pe o anumita optiune, de exemplu 1, atunci inseamna ca acestia au motivele lor, poate ca sunt multi suporteri ai echipei care joaca acasa si pariaza emotional.

De aceea ca parior trebuie sa intelegi foarte bine de ce pariaza restul oamenilor ce pariaza si care sunt sansele tale.

Fii constient de sansele de castig!

E foarte bine sa stii care iti sunt sansele si cum functioneaza pariurile.

Pariurile sportive, pentru binele tau psihic, trebuie sa ramana in primul rand, un mod de distractie si relaxare, si poate un mic venit suplimentar, dar niciodata un mijloc din care sa traiesti si cu atat mai putin un mijloc din care sa te imbogatesti intr-un mod sistematic. Poti sa fi unul dintre foarte putinii norocosi care da lovitura odata. Dar repet acestea sunt exceptiile foarte rare.

Nu uita niciodata ca in medie oamenii pierd mai mult decat castiga la casele de pariuri. Acum stiu ca toti spunem ca suntem mai buni decat media, dar asta nu are cum sa fie adevarat, nu are cum ca toata lumea sa fie mai buna decat media. Uni sunt mai buni decat media, alti mai putin buni decat media, de aceea este si o medie.

Pariurile sunt clar o optiune mai buna decat loteria

De exemplu la categoria a 3 la loto 6/49 sansele de castig sunt 1 / 1032, iar premiul este depinzand de fonduri de ordinul a cateva sute de lei 200-300 lei in medie, hai vreo 400-500 daca fondul de premiere este mai mare.

In schimb un bilet la pariuri sportive cu miza de 5 lei cu cota de 1032 ofera posibilitatea unui castig de 5160 lei.

Acelasi lucru este valabil la toate categoriile de premii de la loto. De 10 - 20 de ori mai mic castigul potential decat cel de la pariurile sportive.

Deci pariurile sportive ofera posibilitatea unor castiguri de 10 - 20 de ori pentru aceeasi miza si probabilitate de castig. Este adevarat ca loto iti ofera si sansa la premiul II sau I. Dar deja acolo vorbim de sanse de 1 la 13.9 milioane pentru premiul I sau 1 la 54.000 pentru premiul II.

Daca tot vrei sa iti joci norcul, joaca la pariuri sportive, ai castiguri mult mai bune la aceleasi riscuri.

In acelasi timp, nu esti fortat sa joci pe cote si sanse astronomice de 1 la cateva miloane. Iti stabilesti singur cota si sansele si in acelasi timp si miza.

Acest calculator, asta si face, te ajuta sa iti stabilesti singur cota si sansele pentru fiecare bilet pe care il joci.

Noi iti dorim cote cat mai mari si sanse cat mai bune. Echipa pontul zilei face tot ce e posibil sa aduca constant unelte care sa iti imbunatatesca sansele de reusita si sa fi un parior cat mai bine informat.